RADIO TECHNISCHE SCHOOL "MAXWELL" , PANNINGEN

De eerste schreden op de weg naar de radiotechniek werden door velen ooit gemaakt met behulp van de cursussen en bouwdozen van de firma Maxwell in Panningen.
Vooral de Pupil, een éénbuisontvanger in bouwdoosvorm, genoot een enorme bekendheid.
De knutselaartjes van toen zijn nu veelal kalende en grijze mannen geworden, die met weemoed terugkijken naar de tijd dat ze met rode oortjes de gong van Radio Moskou in de hoofdtelefoon hoorden.
Het is een periode in het leven geweest waar men met veel genoegen aan terug denkt, vandaar waarschijnlijk ook de grote belangstelling voor oude, nog te begrijpen technieken.
Door middel van deze website wil ik proberen, de geuren van harskerntin, verhit met een Solon of Ersa soldeerbout weer terug te laten komen.
De site is tot stand gekomen met o.a bijdragen van :
Eén van de geestelijk vaders van de Pupil, de heer Jacques Frencken, verder Louis Meulstee (PA0PCR), Erik Middag, Klaas ten Hoeve en Jac Janssen (PE1OCE). Zij stelden mij met groot enthousiasme een groot deel van het beeldmateriaal ter beschikking, wat mij dan weer stimuleerde de site verder op te bouwen. Verder heeft ook de huidige directeur van het tegenwoordige bedrijf "Maxwell", informatie toegevoegd over de geschiedenis van het bedrijf.
Ik wens U veel nostalgische emoties en veel plezier toe bij het bekijken van dit materiaal.

Flag Counter