Frequentiemeter SCR-211-T BC-221-T

De uitvoering "T".

De meter in zijn geheel. De kunstofafdekking van het calibratieboekje is aan vernieuwing toe. Het boekje heeft overigens wel het juiste nummer dat met het serienummer van deze set overeen komt.

Wat details uit het boekje.

De kast met gesloten luiken, boven het deksel waar zich het bedieningspaneel achter bevindt. Onder, de afdekplaat met zes schroeven voor de spare-parts.

Drie reservebuizen en een imbus-sleutel, de inhoud van de spareparts. Soms was ook een HS-30 hoofdtelefoon hier in gepropt.

Het gehele bedienpaneel. Boven een stempel met Aug 1956, dat zal waarschijnlijk het bouwjaar geweest zijn.

Serienummer 1769, komt overeen met het calibratieboek. De maker Zenith Radio Corporation. Op dit plaatje is het productiejaar niet af te leiden.

Een wat gedetailleerdere blik op de instelling van de frequentie.

De aansluitingen voor de hoofdtelefoon en de mode-schakelaar.

De linker zijkant met een bevestiging voor de kast.

Achteraanzicht met blik op de drie buizen en onderin, met oranje opschrift. het kristal. Linker buis, 6SJ7(VT-116) LF-versterker, midden boven, oscillator met 6SJ7Y (VT-116-B)en rechts de mengtrap met 6K8 (VT-167).

De rechterzijde, met instellingen voor de High- en Low-standen. Verder de drie stekker-pennen voor de aansluiting van de voedingsspanningen. Deze stekkers willen na heel veel jaren wel eens behoorlijk vast zitten. Met enig beleid en aangepast geweld kan de unit uit de kast gehaald worden.

Boven-aanzicht.

De onderkant van het precisie-instrument.

De ingebouwde voeding RA-133-B.

Zelfs het bedieningskastje paste in het compartiment.

Het schema van de Rectifier-Power-Unit.

De headset- HA-30.

De klem voor het vastzetten op je kleding.

De aanpassings-trafo JB-47-Fr.