Indicator type 62, Ref Nr. 10Q/37 , deel van de GEE MK I en II

Hoewel de titel op de indicatorset Type 62 duidt, gaat het hier om een onderdeeltje van deze indicator. Op de radiomarkt van de Jutberg (2016) vond ik voor heel weinig geld een onderdeel waarvan mij de knoppen erg bekend voorkwamen. Alleen al voor de onderdelen zou je het kopen.

Hoewel ik nog niet wist wat het precies was, leek het wel wat op een tijdbasis-instelling, zelfs een dubbele.

De achterkant met de aansluitingen voor de rest van het apparaat.

Op deze afbeelding zijn de afstemcondensatoren te zien die voor de fijnregeling zorgen. De condensatoren worden met een tandwieloverbrenging aangedreven. Tussen de bedienknop en de tandwielen bevindt zich nog een zogenaamde "Ball-drive". Dat is een vertraging met kogeltjes. In de tijd dat we nog zelf tweemeter-converters bouwden met 6J6-buisjes, was zo'n ball-drive een onmisbaar attribuut. Zonder, telde je niet mee...

Een blik op de andere kant.

Op deze foto zijn de twee variable condensatoren goed te zien.

De andere kant met twee blokken met vaste conensatoren voor de grof-instelling.

Het blijkt, na het lezen van wat documenten, dat het geen tijdbasis is, maar een "Strobe-marker", waarbij B voor de bovenste "Trace" wordt gebruikt en A voor de onderste. Dit ga ik nog verder uitzoeken.

En dit is dus de indicator, de gekleurde knoppen heb ik nu allemaal en de grote zwarte ook. De kathodestraalbuis, VCR97 is ook op voorraad. Nu dus alleen nog een binnenwerk en kast. Maar dan heb je pas een klein deeltje van het geheel, toch door blijven verzamelen, je weet maar nooit !!

Het front van INDICATOR TYPE 62A.