De watersnoodzender in Zierikzee, 1953

Het doel is bereikt en ik ben eigenlijk best wel een beetje trots op.

Het was de bedoeling dat er met de "Flessenzender" een verbinding met het Watersnood-museum in Ouwerkerk werd gemaakt. Of dat zou lukken? Ik heb erg getwijfeld, de afstand Goor-Zeeland is niet echt ideaal te noemen als het gaat een radioverbinding in de 80 meter amateurband te maken.
Ik had al wel verbindingen gemaakt met een station in de buurt van Putten op de Veluwe en ook een station in de buurt van Steenwijk. Maar ja.

Afgelopen Zaterdag de 9. februari is het dan toch gelukt om ca 10:00 uur 's morgens een verbinding te maken met PA66ZRK in het museum. Cor, PA0AM was de operator van ook een flessenzender die in het museum opgesteld stond. Mijn signaal was zeer goed neembaar en tussen alle storingen door kon ik hem ook ontvangen. Beter ging de ontvangst via het internet SDR-radio-station in Engeland, HackGreen. Hierdoor kon ik ook wat andere stations beluisteren, die op mijn ontvanger in Goor volledig onder gingen in de storingen van Led-lampen, spaarlampen, netadopters, TV's en andere electronica.

Ik denk dat het initiatief van de Surplus Radio Society een groot succes is geworden, gezien de deelname van minstens 9 bouwers van een flessenzender.

Hier onder de zender zoals hij gebruikt is op 9 februari 2019. Het verdere verhaal en de opbouw van de zender is HIER te zien.

Op de Algemene Leden Vergadering op 23 februari 2019 werden ook de winnaars van het Flessenzender-project bekend gemaakt. Hoewel ik me er niet zo veel bij voorgesteld had, werd het uiteindelijk toch nog spannend. Er waren dacht ik 11 of 12 inzendingen en de uitslag ging als volgt:

Derde prijs: Martin, PE1BIW , heel mooi, met ook een fles maar ook met een leeg wijnglas.

Toen de tweede:

Marius PA0MJV, waarbij de "Callhouder" ook erg in het oog sprong.

Toen werd het echt spannend, of één of vierde of vijfde enz. en dan gaat je polsslag wel wat omhoog.

Jan, PA3ESY met de eerste prijs, voor de zender of de "O"-benen?

En hieronder de eerste drie:

En dan ook nog een afbeelding op de frontpagina van de SRS-site, het kan niet op.

Foto's overgenomen van de SRS-website, voor het artikel, lees HIER.

Nou ja....... Na alle gedane moeite en ontberingen toch nog een mooi resultaat.

De zender met anodebatterij, die overigens geen functie heeft in deze opstelling.

En hier nog een blik op de PI-kring van de eindversterker met de beroemde fles als zelfinductie.

Eigenlijk gekkenwerk om zo veel moeite te doen om één verbinding te maken, er zal bij mij wel een steekje los zitten, maar het was wel hééél leuk om te doen.