De watersnoodzender in Zierikzee, 1953

Het doel is bereikt.

Het was de bedoeling dat er met de "Flessenzender" een verbinding met het Watersnood-museum in Ouwerkerk werd gemaakt. Of dat zou lukken? Ik heb erg getwijfeld, de afstand Goor-Zeeland is niet echt ideaal te noemen als het gaat een radioverbinding in de 80 meter amateurband te maken.
Ik had al wel verbindingen gemaakt met een station in de buurt van Putten op de Veluwe en ook een station in de buurt van Steenwijk. Maar ja.

Afgelopen Zaterdag de 9. februari is het dan toch gelukt om ca 10:00 uur 's morgens een verbinding te maken met PA66ZRK in het museum. Cor, PA0AM was de operator van ook een flessenzender die in het museum opgesteld stond. Mijn signaal was zeer goed neembaar en tussen alle storingen door kon ik hem ook ontvangen. Beter ging de ontvangst via het internet SDR-radio-station in Engeland, HackGreen. Hierdoor kon ik ook wat andere stations beluisteren, die op mijn ontvanger in Goor volledig onder gingen in de storingen van Led-lampen, spaarlampen, netadopters, TV's en andere electronica.

Ik denk dat het initiatief van de Surplus Radio Society een groot succes is geworden, gezien de deelname van minstens 9 bouwers van een flessenzender.

Hier onder de zender zoals hij gebruikt is op 9 februari 2019. Het verdere verhaal en de opbouw van de zender is HIER te zien.

De zender met anodebatterij, die overigens geen functie heeft in deze opstelling.

En hier nog een blik op de PI-kring van de eindversterker met de beroemde fles als zelfinductie.

Eigenlijk gekkenwerk om zo veel moeite te doen om één verbinding te maken, er zal bij mij wel een steekje los zitten, maar het was wel hééél leuk om te doen.