Buizen uitzoeken, ordenen en administreren.....

Het is een poosje erg rustig geweest op deze website, niet zonder reden.
Er wachte mij nog steeds een bijzonder vervelende en tijdrovende klus, die ik met allerlei argumenten steeds weer voor mij uitschoof.

Maar ja, eens moest het er van komen en dat was voor begin 2020 gepland. In, ik weet niet hoeveel dozen, had ik mijn buizenvoorraad, alles door elkaar, wel alles in een Excel-sheet genoteerd, maar die administratie klopte in de loop der jaren ook niet meer.
Als strategie heb ik nu een scheiding van enige hoofdgroepen gemaakt:

Amerikaans
Engels
Duits
Oud Europees
Kleine buisjes
Eindbuizen
Zendbuizen

De groepen weer onderverdeeld in de soort buizen met kleurcodes zoals ze in de Muiderkring buizenboeken worden gehanteerd.
Gewoon begonnen met één doos en alles verspreid over de zolder, een enorme chaos. Vandaar uit weer opnieuw in dozen ingedeeld, alle buizen via de website van het Zwitserse Radio Museum (RMORG) gecontroleerd en de equivalenten in Excel-bestanden gezet, gecontroleerd of RMORG er wel foto's van had. Dat resulteerde vervolgens weer in het maken van 120 foto's van buizen die weer geupload werden naar mijn Zwitserse vrienden.

Het resultaat is nu dat ik over 4000 geregistreerde buizen heb van ca 550 typen. Ze zijn niet allemaal getest, maar voor gebruik doe ik dat dan wel. Dus als U nog op zoek bent naar een buis....... Zie voor e-mail de contactgegevens.

Er komen nog nettere labels aan, dit is ongeveer een derde van de voorraad.


En hier bevindt zich twee-derde van de voorraad

Er zwerven nog zo'n 300 buizen, maar dat komt later. Exemplaren die zich in buizenkistjes en apparatuur bevinden zijn niet meegeteld. Ook mijn buizen in vier keurige Philips voorraad-kasten zitten er nog niet bij. De P-buizen of wel TV-buizen ga ik niet in het systeem opnemen, daar vraagt toch geen mens naar.

Nu deze klus voor het grootste deel geklaard is kan weer overgegaan worden op de orde van de dag, de Lettine-zender. De kachel in de shack kan weer opgestookt worden, hoera!!!