Current Flow Test Set D-162269

De firma Western Electric bracht het apparaat op de markt. Aan de afwerking en uiterlijke eigenschappen te zien is het bedoeld voor militaire doeleinden. De stempels voor de antischimmelbehandeling zijn ook volop aanwezig, de geur ook. De laatste behandeling vond plaats in 1955.
Maar waar het nu precies voor dient kan ik nog niet vaststellen. Het is wel goed te zien dat de afdeling telefoontechniek van bovengenoemde fabriek aan de wieg stond van deze ontwikkeling en ik ga er van uit dat het instrument bedoeld was om lijnverbindingen te testen.
Dus, het blijft bij het tonen van de afbeeldingen en wat kort commentaar. Mocht iemand het apparaat kennen of er zelfs mee gewerkt te hebben, dan graag een mailtje. Het Nederlandse leger of de Luchtmacht hebben dit meetinstrument waarschijnlijk ook gebruikt, dus wie weet......

Door op de afbeeldingen te klikken verkrijgt U een vergroting in een nieuw venster.

Het instrument in de gesloten behuizing.

Het typeplaatje. Wat wel vreemd is dat er nergens een serienummer oid. te vinden is.

Het vooraanzicht, hieronder volgen nog enige afbeeldingen van de verschillende knoppen en aansluitingen.

Linker bovenkant.

Rechter bovenkant.

Linker onderkant.

De rechter onderkant, de laatste antischimmelbehandeling vond plaats in Juli 1955.

Het meetinstrument , er staat nu wel weer een ander nummer onder, D-164778.

Drie schakelaars voor verschillende bereiken, "SOAK", wat zoiets als doordrenken of doorzetting betekent, maar ook weekmaken kan zijn. Een gebruiksaanwijzing is geen overbodige luxe. Op internet is er NIETS over te vinden.......

Achteraanzicht met twee grote draadgewonden potmeters en het meet-instrument. De bedrading is van zeer goede kwaliteit en gaat zeker een eeuw mee.

De rechter zijkant met typisch telefoonmateriaal.

Linkerkant.

Vanaf de onderkant zijn de typische schakelaars uit de lijntechniek te zien. De constructie is net als die van relais. Dat was het schakelmateriaal wat de ontwikkelaars begrepen en ik juist niet.

Het geheel van boven af gezien, degelijk plaatwerk en stevige opbouw.

De bijgevoegde meetsnoeren.

Dit schema is bevestigd aan de binnenkant van de afsluit-deksel.

Het bedradingsoverzicht is binnen in de behuizing geplakt.

Een nadere beschouwing van het schema toont dat het om een soort brugschakeling gaat, maar waar alles nu precies voor dient, ik weet het niet en vindt het ook lastig de functies te bekijken die alle schakelaars bepalen. Dus wachten op de handleiding.

Flag Counter