InterPhone Amplifier BC-667

Dit is de Amplificatore Interfono BC-667 (24V).

De Italiaanse uitvoering van de InterPhone Amplifier BC-667. De 12 Volts versie is de BC-367.

De versterker werd gebruikt om te communiceren met verschillende bemanningsleden in een voertuig, getuige ook de "shock-absorbers", die in de kast zijn aangebracht. De kast heeft trouwens dezelfde maten als de LS-3 luidspreker. Aan de zij- en achterkant zijn voorgeponste gaten gemaakt. Een tikje op zo'n plek en je hebt een doorgang. Dat moet ook wel want er zijn verder geen externe aansluitingen.

Het front van de kast. De schakelaar dient waarschijnlijk om in- en uit te schakelen. De twee zekeringhouders zijn voor de reservezekering en voor de dienstdoende zekering. Er zitten overigens minder schroeven in het frontpaneel, dan bij de LS-3 luidspreker. Of dat met de werkmentaliteit te maken heeft van 's lands volk? Vergeleken met het aantal schroeven in een Nederlandse Philips autoradio van vroeger, moeten wij wel zeer noeste arbeiders geweest zijn, dus .......????

Het binnenwerk van de kast. Het aansluitingsblok met vele pennen. De verbindingen moeten aan soldeerlippen gesoldeerd worden wat weer wijst op een vaste bedrading in een voertuig. Bovenin is nog een reservebuis te zien.

Detail van één van de vier shockabsorbers.

De complete achterzijde.

Het kloppend hart van de installatie. Men heeft rijkelijk gebruik gemaakt van anti Moisture en Fungie spul, het ruikt lekker, maar schijnt niet bepaald gezond te zijn. Dus steeds na aanraking goed je handjes wassen en niet te lang met de neus er boven hangen.

De linker zijkant, de ontwerpers hebben toch nog kans gezien er drie trafo's en een smoorspoel in te plaatsen.

De andere kant.

Bovenaanzicht. Het apparaat komt zo uit het magazijn en heeft nog nooit een oorlogshandeling meegemaakt.

De onderkant met de dynamotor en smoorspoel.

Waar kennen we deze dynamotor ook al weer van? Jawel van de BC-603, maar toch is deze anders en heeft een ander nummer.

Voor de nabouwers, hierbij het schema. Het is wel wat slordig, de waarde van C1 is niet bekend en C7 wordt in het schema niet aangegeven, waarschijnlijk de condensator tussen punt 3 van L2 en punt 2 van L4. Op internet staat niet bepaald veel over dit apparaat, maar ik zal nog wel eens intensiever gaan zoeken.