T-32 desktop microphone

De T-32 microfoon. Om zijn uiterlijk werd dit type ook wel de "Kellogg candlestick" genoemd. De firma Kellogg produceerde deze microfoon voor het US Army Signal Corps.

De microfoon is een "single button" met  een kool-kapsel dat een kleine voor-spanning nodig heeft. Deze spanning wordt geleverd door de zender of andere apparatuur die bij de T-32 werd gebruikt. Geluidsweergave is van communicatie kwaliteit. Het element kan, indien nodig, gemakkelijk worden vervangen. De "press-to-talk"- schakelaar kan worden gebruikt om de apparatuur die aangesloten is te besturen. De T-32 dateert uit de late jaren twintig en werd voornamelijk gebruikt tot in de Tweede Wereldoorlog voor militaire communicatie en ook nog vaak ingezet in de jaren vijftig. Bij het Signal Corps was de microfoon uitermate populair.. Je ziet ze soms ook in combinatie met de Engelse T-1154 zender.

Of de firma Kellogg misschien geinspireerd door het gekraak en geknisper van koolmocrofoons, cornflakes is gaan produceren, weet ik niet. Dat zal dan wel een andere Kellogg zijn.

De instelbare "Transmitter", de microfoon kon wat in hoogte-richting versteld worden.

"Press to talk"-schakelaar. Met behulp van een lange stang wordt door deze hendel de schakelaar in de voet bediend.

Onderkant van de voet met de "T-32" aanduiding.

De voet met afgeschroefde bodemplaat.

Op deze afbeelding is de schakelaar met het aansluitblok te zien..

Het spreekgedeelte uit de standaard gehaald.

Kool-kapsel en de houder. Het bakelieten gedeelte is van 1941 en het kool-kapsel is van 1942.

Detail van het kapsel.

De audiokwaliteit is voor de stand van de techniek van die tijd behoorlijk. De firma Kellogg gebruikte dit model ook als telefoon-toestel. Er zat dan een haak aan de zijkant waaraan de hoofdtelefoon was opgehangen.