TS-268E/U Crystal Rectifier test set.

Hoewel deze set van Amerikaanse afkomst is, heb ik hem toch maar bij het Nederlandse Leger ingedeeld. Er zit namelijk een sticker op van de Koninklijke Landmacht met de volgende calibratiedatum die echter niet meer te lezen is.

Gemaakt in 1953 door George Voron & Co in Philadelphia (Pennsylvania).

Een afbeelding van het geopende instrument met het manual op de binnenkant van de deksel. Deze set wordt gebruikt voor het testen van S - X Band Point Contact Mixer Diodes, zoals de 1N21, met hier onder een korte uitleg..

Deze 1N-serie Point Contact Mixer-diodes is ontworpen voor toepassingen van S-Band tot XBand. Elke diode in deze serie zit in een soort patroonverpakking die speciaal is ontworpen voor lage ruissniveaus. Deze diodes maken gebruik van epitaxiaal silicium dat is geoptimaliseerd voor een laag ruisgetal en een brede bandbreedte en worden gebruikt in mengtoepassingen met één of meerdere apparaten.
Toepassingen: Deze 1N-serie puntcontactmixers is geschikt voor gebruik in waveguide-, coaxiale en stripline-toepassingen.

Dit is zo'n diode, ziet er uit als een patroon-huls.

 

In de houder met het geribbelde "voetpedaal" wordt de diode geplaatst.  Om hem er weer uit te wippen moet op het pedaal gedrukt worden. Bij de types 26 en 78 wordt de ronde houder gebruikt.

De linker draaischakelaar met de nummers 1 t/m 5 is voor de meetmethode en meter-instelling. De rechter wordt gebruikt om de meter juist in te stellen.. Om de meting uit te voeren dient de drukknop "Push to Operate" ingedrukt te worden.

Hier is de afbeelding van de sticker te zien.

Het meetinstrument met een weerstandsschaal en stroom-schaal.

De gebruiksaanwijzing met ook de stroom-waarden voor de verschillende types.

Het binnenwerk, de ronde koker is de behuizing van de batterij, zo'n dikke 1,5 Volt baby-cel.

Het aantal componenten valt redelijk mee.

Het schema van de kristal-tester.

De gesloten meter, met degelijke sluiting en solide handvat.

De zijkant met de schroefdeksel voor de batterij-houder.

Wat op het typeplaatje staat is nog wel te begrijpen, in tegenstelling met het etiket wat er boven geplakt is. 2020 zal wel niet het jaartal zijn. Overigens weet ik ook niet of dit soort mengdiodes tegenwoordig nog gebruikt worden, dat zou best wel eens kunnen zijn........

Hier onder nog een pdf van de handleiding en de data van de 1Nxx diodes.

Handleiding TS-268E/U

Diode series 1Nxx

 

Flag Counter