62H of AP61357

De Admiralty-uitvoering van de R1392 van het AirMinistry.

De ontvanger in zijn geheel. Links onder kan een kristal geplaatst worden, de klem hiervoor ontbreekt bij dit exemplaar. Ook de antenneplug is niet origineel. Het is wel een product van de bekende firma E.K. Cole. (Ecko) De ontvanger is bedoeld voor ontvangst van AM-signalen 118 tot 136 MHz ten behoeve van vliegvelden, in dit geval van de Admiralty.

Vooraanzicht. Het is duidelijk te zien dat de kast nog uit de voorraad van de R1132 komt. Overigens wordt deze ontvanger gevoed met de zelfde voeding als bij de R1132, de Power Unit type 138 of 234A. (ontzettend zwaar) Het verbruik is 250 V bij 80 mA en 6,3 V bij 4 A.

Achterzijde van de kast met de aansluiting voor de voeding.

Aan de linker zijkant bevindt zich de oscillator-strip. Verder zijn hier de modificatie-data en de buisopstelling te zien.

Deze set werd in 1954 nog eens gemodificeerd.

De buizenbezetting, gezien vanaf de voorkant. Het zijn er twaalf. 1e en 2e HF-versterkers EF54; 1e Local Oscillator SP61; 2 Oscillator Multiplier EF54; Mixer EF54; 3 MF versterkerss EF39; AGC versterker 6Q7; Audio Output 6J5; Muting EA50; BFO 6J7; detector 6Q7; storingsbegrenzer EA50.

De rechterkant van het toestel met BFO-buis en MF-versterker.

Gezicht op de achterkant. Het ziet er niet echt mooi uit, dat komt doordat het chassis voorzien is van een zilverlaag en die is wat aangetast.

Bovenaanzicht, geheel rechts, de oscillator-unit, daarnaast de HFversterker met mixer. Voor de rest is het chassis opgevuld met MF-trafo's, BFO en LF gedeelte.

Detail van de MF-trafo's. De topaansluitingen zijn dmv. een pijpje strak verbonden met de trafo's.

Een wat betere blik op oscillator en HF-circuits.

Een blik op de BFO, dus de ontvanger kan ook nog CW ontvangen.

De onderkant met een soort modulaire bouwwijze die ook in de R1132 wordt toegepast, een buisvoet met alle bijbehorende componenten er op en omheen gebouwd.

Details van de bouwwijze.

In deze keldertjes heeft men toegang tot de meer kritische HF-schakelingen. Er wordt met goede condensatoren gewerkt.

Voor de sleutelaars een uitgebreide beschrijving van deze ontvanger: Manual Er staat wel R1392 op, maar ook de info voor 62H is hier te vinden.