Wireless Set No.19 Canadian MK III

Eindelijk de eerste foto's van de WS-19, allereerst de MK III, de Canadese uitvoering met Engelse en Russische teksten Voor alle technische details zou ik U willen verwijzen naar de diverse sites die het één en ander van deze bekende set publiceren. Ik wil me hier beperken met de foto's van de transceiver, afbeeldingen die je eigenlijk nergens op internet ziet.

Het apparaat met tralies.

Het zelfde exemplaar zonder tralies.

Hier een blik op het front, waarbij de teksten goed zichtbaar zijn.

Een blik op het binnenwerk, links de B-Set met IC-versterker, cq. modulator. Het middenste gedeelte, onder herbergt de PA en rechts is het HF deel van de ontvanger te zien.

De buizenbezetting, afgebeeld op de deksel van de B-set.

Onder de klem zit de top-aansluiting van de 807, de rode buis is de EF50 voor de aansturing van de eindtrap. De Afstemcondensator dient voor de tuning van de PA-kring.

Linksboven twee trafo's en rechts onder de microfoontrafo.

De afstemcondensator.

De onderkant. Deze set is nog niet gerestaureerd, vandaar dat alle originele componenten, inclusief roest, aanwezig zijn. Ondanks dat alles werkt de set.

De machtige zend-ontvangrelais.

En zo ziet de achterkant er uit.

Rechterkant met de buizen van de ontvanger en de eerste middenfrequent-transformator.

De linker zijde met de 6V6-en van de modulator en intercomversterker. In de blikken doos bevindt zich de B-set.

Supply-unit van de MK III, met tralies.

De unit even in vrijheid.

Voor de plaatspanning van de zender/ontvanger wordt een triller-omvormer gebruikt. Voor de anodespanning van de A-set eindtrap wordt de dynamotor ingeschakeld. De schakelaar dient voor de omschakeling van 12 naar 24 Volt..

Op deze foto is ook de reserve triller te zien.

De onderkant van de voeding.

De bovenzijde, met rechts boven het inschakelkontakt van de dynamotor.

De complete set met kabels op mounting wordt binnenkort op de foto gezet. Om mijn rug te sparen, stel ik dat nog even uit, de fotostudio bevindt zich namelijk op de eerste verdieping van ons huis.