Case Spare Valves No.13(T) Z.A. 29076

Nu ook het metale kistje van deze reservebuizen-set binnen, nog even en de hele WS-53 staat hier........

Op de radiovlooienmarkt van Rosmalen 2014 de inhoud van een reserve-buizenkistje op de kop getikt. Het was volgens de verkoper een deel van de WS-53, een Engelse Army zender van 1944 met een fors vermogen. Dat was ook wel te zien aan de buizen die in de houder zaten.

De houder is gemaakt van rubberachtig materiaal, beplakt met dun linnen. De draagband is ook van linnen. Het geheel wordt geplaatst in een metalen kistje. Dat kistje heb ik dus weer niet, maar de ervaring leert dat je maar nooit weet hoe dat met kistjes en kasten gaat.

Bovenaanzicht van het geval. De drie buisvoeten behoren toe aan drie 807's. Origineel waren dat ATS25, maar door gebrek aan Engels materiaal deed men daar ook vaak de Amerikaanse versies van, dus de 807 in dit geval.

En zie daar, de echte CASE, SPARE VALVES No. 13 (T).

Er staat redelijk goed leesbaar op dat dit voor de "53" is.

Nu de rest nog en dan is hij compleet, maar dat zullen we allemaal wel niet meer mee maken.

Na wat gevraag bij de specialisten Louis Meulstee en Mike Willenbroek ( Mijn hoflleverancier van aparte Engelse onderdelen) kwam ik achter de benaming van de kist.

Daar zijn ze dan de Spare Valves. Het zijn de vervangers van de 2 x CV26 (813) ,1 x CV128 (CV235) en 3 x ATS25 (807)

De vervanger voor de CV128 is waarschijnlijk niet correct, want een CV128 heeft een heel andere voet en ziet er zo uit:

en niet zo:

Dan was dit zakje nog aanwezig, in eerste instantie dacht ik dat het een beschermkapje was, maar het is waarschijnlijk de "Bag spare Bulbs" voor de diverse verlichtingslampjes. ( 6VJ was het type lamp voor de verlichting van de schalen, de meters HT-supply- en AC-supply-lamp. Ook voor de kristalstroom was er een lampje)

Dit is de kist No. 13 (T) met nummer Z.A. 29076. ( Foto Mike Willenbroek)

Op deze afbeelding is de opengeklapte deksel met de typenummers van de inhoud. ( Foto Mike Willenbroek)

Er stond bij de zelfde verkoper ook nog een ander kistje van de WS-53. Achteraf gezien had ik die er bij moeten kopen, maar ja ik heb ook geen WS-53. Maar dat kistje ziet er als volgt uit.

Dit is de No. 4J MK I/I uitvoering en het zou niet Engels zijn als er geen andere uitvoering van was. ( Foto Mike Willenbroek)

De No. 4. J. (T). ( Foto Mike Willenbroek)

Nu nog de rest van de WS-53, daar zal de buurt wel niet erg blij mee zijn, dus dat gaat niet door.

En zo ziet zo'n rest van de WS-53 uit .( Foto Mike Willenbroek)