AMPLIFIER FIELD TELEPHONE No. 1 YA7474

De YA7474. Er was geen informatie over te verkrijgen. Het enige aanknopingspunt was het kastje, dat had veel weg van een WS88, dus het jaar van in bedrijfstelling zal omstreeks 1946 of 1947 geweest zijn, en het is een lijnversterker, dat staat er namelijk op.
Hiermee hield de kennis op. Op vragen via internet kwamen geen reacties.
Echter, een briefje naar Louis Meulstee deed wonderen en hij stuurde mij scans van het manual van de set uit zijn onuitputtelijke bronnen, waarvoor dank.

Door op de afbeeldingen te klikken verkrijgt u een vergroting in een apart venster.

Het typeplaatje, Amplifier Field No. 1

Een blik op het gehele apparaat.

De knoppen lijken ook verdacht veel op WS-88 knoppen. Volgens de documentatie gaat de kabel naar een telefoontoestel, geschikt waren type "F" en "L ". Bij telefoontoestellen met versterker moest inwendig een tweetal bruggetjes voor een verzwakker worden verschoven.

De betekenis van deze tekst is niet geheel duidelijk.

Deze kabel met plug dient voor de spanningsvoorziening, 150 en 3 Volt ( Batterijen)  Om het binnenwerk uit de kast te halen moeten ook de vier schroeven van de kabeldoorvoer losgedraaid worden.

Hoewel er twee buizen te zien zijn, is er maar een actief. De linkse, in hangende toestand, is de reservebuis, een CV65 of PEN25.

Het zelfde tafereel, maar nu omgedraaid. Door de schroeven van de kabeldoorvoer vast te draaien wordt het geheel ook weer waterdicht.

De bedrading aan de onderzijde, duidelijk zijn hier de twee bruggetjes van de verzwakker te zien.

Zijaanzicht met blik op een transformator.

Het kost wat moeite de dikke voedingskabel zo uit elkaar te trekken om de kast er redelijk af te krijgen.

Het meest ingewikkelde van de versterker is de bedrading van de zend/ontvangschakelaar.

Hieronder het door Louis gstuurde manual:

 

 

Flag Counter