Wireless Remote Control Unit A

Deze remote control set werd in 1935 op de wereld gezet als afstandsbediening voor de Wireles-sets 1 en 11. Het bereik van de units was ca. 200 yards. Ze werden gevoed met 2 batterijen van 1,5 Volt.

De draagriemen ontbreken, maar verder is de set nog geheel intact. Dit exemplaar werd in 1941 gemaakt. Het type kastje werd ook voor modernere remote-controls en veldtelefoons gebruikt.

Het geheel in gesloten toestand.

Dit is dus de Wireless Set No. 1, de afbeelding stamt uit de befaamde reeks "Wireless for the Warrior"- compendium 1 van Louis Meulstee, PA0PRC.

Op deze afbeelding de WS-11, ook uit compendium 1. De beide sets staan dus nog niet bij mij op de plank en komen er waarschijnlijk ook nooit.....

Vooraanzicht van de afstandsbediening, links de seinsleutel en rechts de buzzer.

De aansluitingen voor de microfoon, de lijnen en de hoofdtelefoons.

Bovenaanzicht van de set. Op het deksel van de batterijen staat een ander serienummer dan op de kast.

De teksten bij de schakelaars wat beter in beeld gebracht.  De meest linkse schakelaar met de standen Normal en Connect Exchange. De middelste : Press to Speak Exchange en met de rechter schakelaar kon gekozen worden tussen Call R-C-unit of Call Exchange.

De gebruiksaanwijzing in de klep van het apparaat, een duidelijk verhaal.

In die zelfde klep bevindt zich ook het schema van het toestel.

De linker kant van de unit.

De rechter zijde.

De achterkant, vreemd is dat achter de buzzer geen deksel zit die er voor zorgt dat de buzzer niet te ver naar achter kan worden gedrukt. Misschien ontbreekt die, want er zitten wel wat uitsparingen aan het kastje.

De onderkant. Het rechthoekige zwarte ding is de batterijenbak. Verder veel materiaal wat je in elke veldtelefoon of remote-control-set tegen komt.

Op onderstaande afbeeldingen nog wat benodigdheden en zaken die bij deze unit-A horen. Ook hier zijn de beelden uit Wireless for the Warrior Compendium 1.

De verbindingskabels voor de connectie met de WS-1 of WS-11.

 

 

 

 

 

Flag Counter