Grid-dip meter EICO 710

De EICO 710 GDO ( Grid Dip Oscillator ) was een van de meer succesvolle, uit het lichtnet gevoede, buis-types. Het instrument heeft een frequentiebereik van 400 kHz tot 250 MHz in 8 overlappende gebieden. Hoewel de meter als bouwdoos verkocht werd, waren de spoelen wel voorgewikkeld op polystyreen vormen, de nauwkeurigheid bedraagt 0,5%. De oscillator is een Colpitts met de triode 6AF4A. De buis in de hier getoonde dipper is zelfs van de firma EICO. De griddipmeter beschikt over een afstemcondensator met een vertraging van 1:7.

De afmetingen van het instrument in inches:

hoogte : 2,25 " breedte: 2,6 " lengte : 6,9 "

Het gewicht bedraagt ongeveer 3 lbs.

De meter met het originele doosje met de acht spoelen.

De meter in vogelvlucht. De bedieningsorganen , afstemming, gevoeligheid, aan/uit en oscillator/absorptiemeter zijn goed zichtbaar.

Het doosje met de bijbehorende spoelen.

Hier de kleinste, een "hairpin", tot 250 MHz.

Blik op de schalen.

Een spoel geplaatst in de socket. Voor de hoge frequenties worden de twee buitenste aansluitingen benut. Voor de lagere werd ook de middenpoot gebruikt, die met het midden (aarde) van de afstem-C verbonden is.

De opengewerkte meter, links achter het alluminium plaatje bevindt zich de afstem-C. Rechts daarvan een lampje voor de schaal verlichting.

De rechterkant met het afstemwiel en de componenten voor de voeding.

Het front met de socket en de EICO buis 6AF4A.

De niet erg interessante onderkant.

Een advertentie van de Grid-dipper.

En hier onder voor de echte dip-die-hearts het manual in pdf-formaat

EICO 710 GRID DIP METER MANUAL

 

Flag Counter