AVO-Minor

Het heel kleine broertje van de befaamde AVO-8-meters. De eerste meters van dit soort verschenen al in 1935, maar deze zal wel iets jonger zijn. Dit is te zien aan de gelijkrichter, in dit geval een modernere en deze meter zal van 1952 zijn. De bedrading is van PVC-geisoleerd draad, de vroegere modellen hadden oliekous.

Wat de afmetingen betreft, je kunt hem heel gemakkelijk in je binnenzak stoppen en wat gewicht betreft, dat valt ook wel mee.

Het voor-aanzicht van de meter. Er kunnen weinig schakelaars stuk gaan, hooguit de omschakelaar A.C. Volte en D.C. & OHMS. Verder gewoon de meetsnoeren in de juiste gaatjes prikken.

Het manual bevindt zich aan de achterkant, hieronder is ook een compatiment voor de meetsnoertjes en een kleine ruimte voor een batterij met afmetingen die heden niet meer te koop zijn.

Hier een scan van het manual.

Aan de onderkant bevindy zich een knop om de nul-instelling van de weerstandmeting in te stellen.

De schaal van het instrument. De gevoeligheid van de draaispoelmeter is 2,5 mA full scale.Dat is dus 400 Ohm/Volt, niet een meter om aan het signaalrooster van een buis de negatieve spanning te meten.

Het "Manual" geopend. ERr is een klein klepje te zien waarin de batterij voor de weerstandsmeting moet worden geplaatst.

Door twee schuifjes te verdraaien kan het dekseltje verwijderd worden.

Het inwendige van de meter.

Links onder de gelijkrichter.

Onder midden, de instel-potmeter voor de nulstelling van het weerstandbereik.

Nog een detail van de draaispoelmeter.

Dan is hier nog een instructieboekje : AVO-Minor instructions