W.Rem. Cont. Unit L-No 2 (ZA29007)

De jaarlijkse radiomarkt "De Lichtmis" van 2017 heeft toch nog wat waardevols opgebracht, de seinsleutel die gebruikt werd als remote control bij de WS-62 en de C12 sets. De volledige benaming luidt: Wireless Remote Control Unit L-No. 2. Het ZA nummer is ZA29007 en P.C. nummer is 92181. Wat P.C. betekent weet ik niet, de P zal wel voor Part staan, maar voor de C kan ik even niets verzinnen

Hij wordt met bandjes op het bovenbeen bevestigd. Hierbij is ook nog rekening gehouden met de omtrek van het gemiddelde bovenbeen van de Engelse soldaat, de ene band is nl. iets langer dan de andere.

De andere kant met aansluiting voor de hoofdtelefoon D.L.R. Double N0.5 L. Waar het lege gat voor dient is nog niet duidelijk.

De telephone D.L.R. Double N0.5 L, die overigens ook bij de R-209 werd gebruikt.

De aansluiting iets vergroot. Het raadselachtige gat. Bij een benzinepomp zou je nog kunnen zeggen "Kijkglas moet vol zijn, zonder bellen" maar ja, het is een seinsleutel.

Vooraanzicht van deze aparte Remote Control Unit.

Rechts de aansluiting voor de microfoon Hand No. 16A en rechts de lijnverbinding met de Remote Control Unit L no. 1..

Het type-plaatje, wat verscholen onder de knop.

De eigenlijke sleutel is asymmetrisch aangebracht om wat ruimte te scheppen voor de twee grote lijn-aansluitingen.

De achterkant met de twee vierhoekige connectors.

Ondanks de krappe ruimte is er toch nog een vrij forse condensator en een weerstand in geplaatst, waarschijnlijk voor de ontstoring van het geval.

Op deze foto is bij de schroefdraden van de rechter aansluiting, vaag, de weerstand te herkennen.

Het binnenwerk nogmaals, maar nu van de andere kant.