Philips versterker EJ1055/00

Volledig van mijn geloof gevallen zou je zeggen. Dat is ook wel zo
Als vrijwillger bij ons plaatselijk Goors Museum, verzorg ik ook de geluidsinstallatie. Binnenkort is er weer een officiele opening van iets, dus er moet geluid versterkt worden.
Nu heeft bij de test de huidige versterker kuren vertoond en is niet meer te gebruiken. Wat nu? Het mag allemaal niet te veel kosten. De keuze van een kringloopwinkel ligt dan voor de hand en inderdaad, ik vond er deze versterker. Ongeveer 10 tot 20 watt, indrukwekkende tekst er op, "Solid State". Maar niet getest.... Nou ja als hij niet werkt heb ik nog een mooi kastje.

Dat ziet er niet verkeerd uit en het werkt ook nog. Een simpel rechtaan, rechtuit geval.

De bediening, daar heb je geen opleiding voor nodig, Twee volumeregelaars voor twee microfoon-ingangen, een regelaar voor een platensperer. Dan een select-knopje met een M en een S, Mono Stereo zou je zeggen, maar er zit niets stereo-achtigs in de kast. Ik heb hem op M gezet en dan komt er geluid uit. Verder een klankregeling en een aan/uit-schakelaar met groen lampje.

De achterzijde met, jawel een octal-voet voor de luidspreker-aansluiting.

Een com aansluiting en verder 4 en 8 Ohm, 50, 70 en 100 Volt uitgang. De pinnen 1 en 8 moeten worden doorverbonden, anders krijgt de versterker zijn 24 Volt niet, waarschijnlijk een van de redenen dat het ding niet getest was.

Het typeplaatje met serienummer.

En natuurlijk een aarde-aansluiting en de drie DIN-connectors voor twee keer microfoon en een pick-up.

Het binnenwerk, de eindtrap wordt met een kleine trafo gestuurd.

De voorversterker met discrete componenten, dus ook te repareren!!! Rechts de ingangstrafo van de eindtrap.

De afvlakelco en de uitgangstransformator.

Een koelplaat met twee eind-transistoren en de voedingstrafo met gelijkrichters.

U zult zeggen : "Met 10 à 15 watt doe je niets", nou dat valt wel mee. De niet al te grote ruimte in het museum waar de installatie gebruikt wordt kan, met een groot aantal mensen er in, redelijk van lawaai worden voorzien, mits je maar goede luidsprekers gebruikt.

Documentatie heb ik niet kunnen vinden, dus als iemand wat heeft houd ik me aanbevolen. Een leuk versterkertje, waarschijnlijk gemaakt zo rond 1970.