GM6000 Electronische Volt-Ohmmeter.

Met deze meter kunnen gelijkspanningen van 100 mV - 1000V en met behulp van een hoogspanningskop type GM6070 tot 30 kV gemeten worden.
Wisselspanningsmeting: Van 100 mV - 300 V in het frequentiegebied van 20 Hz - 100 MHz en met de UHF meetkop type GM 6050 tot 800 MHz.
Verder kunnen weerstanden van 10 Ohm tot 5 MOhm gemeten worden.

En zo ziet hij er uit, op de afbeelding een redelijk grote kast. In werkelijkheid zijn de afmetingen maar 155 x 255 x 110 mm en het gewicht is 2,5 kg. Heel wat anders dan zijn oudere broertjes.

De buizenbezetting: ECC82, EAA91 en een Z8.

Het vooraanzicht met de bedieningsknoppen, ingangen en uitlezing. Een de vorige eigenaren heeft bij de weerstand-meet ingang een oud identificatieplaatje verwijderd om daarmee de afkomst van het apparaat te verbloemen en er een sticker met de titel "Buisvoltmeter"opgeplakt. Op zich niet erg, maar het plaatje was er met een zeer hardnekkige lijm opgeplakt. De bruine lijmresten waren nauwelijks weg te krijgen. De beschadigingen ook niet, jammer ...
Onder links de aansluitbussen voor de gelijkspanningsmeting en rechts voor de weerstandsmeting. Verder een nul-instelling voor de spanningsuitlezing en rechts voor de Ohm-meting.

De schaal van het ingebouwde draaispoel meetinstrument van 100 micro-Ampere. Deze meter is tegen overbelasting beveiligd.

De achterkant met callibratiemogelijkheden..

Hier is dit nog beter te zien.

Het typeplaatje met het serienummer : BZ 2456

Een afbeelding van de bijbehorende meetkop voor de wisselspanningsmeting. Hier in bevindt zich de EAA91, waarvan ook een helft meedoet als gelijkrichter van de voedingsspanning.

De achterkant met zo hier en daar gaten om een betere toegang tot bepaalde onderdelen te krijgen, zoals bij het verwisselen van de dubbeltriode ECC82.

De linker kant met de grijze voedingstrafo.

De rechter zijde.

Hier is de onderkant zichtbaar. Opvallend is de kleine grijze transformator, vandaar dat het instrument ook maar 2,5 kg weegt.

De bovenkant met de ECC82 en een mooie blauwe Philips elco van twee keer acht microFahrad.

Het degelijke Philipswerk, overal knoopjes om de bedrading, wat een werk....

Documentatie:

De handleiding afkomstig van "Freeservicemanuals.info"

Nog een keer een handleiding, een BAMA-kopie.

Een korte folder.

Een langere folder

Tenzij anders vermeld zijn de documenten afkomstig van de site Radio Database,  die nog veel meer moois te bieden heeft. Klik deze link maar eens aan en U hebt vele uren wat te kijken.

En dan hier nog een extra handleiding.