Philips Pionier Senior S-202 Bouwdoos voor een 2 Watt versterker

Het grotere broertje van de S-101 die maar 0,5 Watt produceert.
De S-202 tovert max. 2 Watt in de luidspreker en geloof me, dat is hard genoeg voor een huiskamer. Verder is er ook een toonregeling in aangebracht en kunen vooral de hoge tonen wat getemperd worden.
De versterker is prima te combineren met de afstemeenheden S-101 en S-113.

Op bovenstaande foto de aan elkaar geschroefde eenheden S-202 en S-113. Ook na jaren van rust doet de combinatie het begin 2021 nog uitstekend. De werking van de toonregeling is wat minder opvallend, maar dat kan ook aan mijn gehoor liggen. Het is wel vreemd dat het frontje van de versterker, links, wat lichter is dan die van de afstemeenheid, die ook nog in hoogglans is uitgevoerd. Het front van de S-202 is in halfglans gemaakt.

Op deze foto dus de combinatie S-202 en S-113, maar ook de Pionier Juniors kunnen er uitstekend mee versterkt worden.

Op bovenstaande afbeelding de eenheden S-201 en de S-101 aan elkaar geknoopt. Voor deze setjes heb ik geen frontplaten, dus als iemand er nog wat heeft. het email-adres staat bij de contact-gegevens!!

De versterker- en voedingseenheid S-202.

Het aanzicht van de versterker. Als grammofoonversterker is het apparaat uitermate geschikt en met de uitbreiding voor het versterken van microfoonsignalen is nog een extra setje bedacht.

Het front met de beide regelaars. Boven op links de voedingstransformator met daar naast de ECL82 en de uitgangstransformator.

De rechter zijkant. met uitgangstrafo en afvlak-elco.

Achter de aansluitingen voor de luidspreker en de grammofoon. Een EZ80 zorgt voor de gelijkrichting van de anodespanning

De kant van de voedingstrafo.

Bovenaanzicht, hoe hier nog een EF86 als voorversterker op moet is mij nog een raadsel.

De onderkant is ook aardig volgebouwd.

Het schema van de versterker. Geen grote verrassingen.

De constructie aanwijzingen zijn fraai getekend en voor beginners heel goed bruikbaar.

De uitbreiding met een EF86 als microfoonversterker.

En zie daar, het geval past niet en er moet een andere oplossing worden gezocht.

De electrische eigenschappen van de versterker.

Het combineren van de verschillende bouwdozen. In de bouwbeschrijvingen stonden vaak nuttige tips, zoals het aanbrengen van een signaal-lampje om te zien of het apparaat aan of uit staat..

 

Flag Counter